Lyckligt slut

Man kan bli förälskad närsom helst, varsom helst. Vissa blir det ofta och andra blir det sällan. Jag tillhör dem som blir det sällan. Det här inlägget ska handla om en förälskelse som snabbt blev någon form av olycklig kärlek. Om man ska beskriva det, så är det en person man tycker väldigt mycket om, men man kanske inte känner så väl så man fyller i den personens tomrum med egenskaper man vill eller tror att den har och det blir som en övermänsklig person som inte har en enda dålig egenskap. Det inträffar mig titt som tätt, då jag är en drömsk person som gärna drömmer mig bort så fort jag får chansen att tänka fritt.
 
För mig var han "den rätta" hade jag bestämt, för honom tror jag att jag var någon "inte så speciell". Jag ville och önskade mig att någon gång kanske, kanske det blir vi och den idéen har förföljt mig länge.
 
Sen hann verkligheten ifatt och svart på vitt kändes endast svart i mina ögon. Hoppet dog och jag anpassade mig till min vardag. Livet var i full fart, lärde känna mycket nya vänner, skaffade nytt jobb, blev äldre och uppskattade mitt liv på ett nytt sätt.
 
Men varje historia liten som stor måste få ett avslut, kapitlerna tar slut och boken måste stängas. Min bok är nu avslutad och jag är lycklig. Min slutsats till den här texten är att varje kärlekshistoria kan sluta lyckligt på sitt sätt även om det inte blir ett "happily ever after".  Att man kan träffa den personen år senare och känna, jag tycker om dig, men jag är inte kär eller intresserad av dig. Jag är fri, det är fantastiskt!
 
 
Glad Midsommar, nu åker jag ut till skärgården!

Tiden rinner iväg..

När jag var 18 år, var jag ung, förvirrad och nyfiken på alla dörrar som skulle öppna sig när man lämnade skolans trygga hamn. Jag hade storslagna planer på att resa mycket, skaffa mig en engelsktalande pojkvän, leva ett liv i ett annat land och åka och hälsa på i Stockholm lite då och då. Snart fyller jag 26 år och det känns tungt.  När man fyller 26 år försvinner alla gudomligt bra rabatter man har som t.e.x SAS ungdomsbiljetter, arlandaexpressen och även SJ-tågens rabatter, ett tecken på att jag faktiskt snart fyller vuxen. 

Jag vill inte bli äldre, jag älskar livet som 25 åring. Då är man en ung-vuxen och kan fortfarande ta ogenomtänkta beslut, vara ute lite för sent på nätterna och inte riktigt tänka på morgondagen. Bestämma sig för spontana resor och framför allt känna att ungdomen inte än kommer tas ifrån en inom en snar framtid. Jag är inte på låga vägar redo att bli vuxen för jag känner mig ofta som en osäker 17-åring i en förvuxen kropp. Varför går tiden så snabbt och jag som spurtar men halkar efter och önskar ibland att tiden kunde stanna så man hann med allt roligt man vill göra innan vuxenlivet tar över ens vardag. 

#Foreveryoung#


Igelkottens Elegans

Just nu läser jag boken "Igelkottens Elegans", skriven av Muriel Barbery. Jag har en liten förälskelse i den här boken och njuter så mycket av varje kapitel. Jag såg filmen förra året och tyckte den var underbar och sedan när jag flyttade till lägenheten jag bor i nu, så fanns boken kvar i en låda så nu passade jag på att läsa den och den är så vacker. Jag älskar hur hon lyckas beskriva omgivning och händelser på ett så bra sätt, tycker också om hur hon har byggt upp kapitlerna då hon har en slutsats i varje kapitel till en fundering eller tanke.Den här boken rekommenderar jag starkt!

läs.

Kram,
Desirée

Skinny Love


Bon Iver spelas för fullt i min iphone, är helt besatt av låten "Skinny Love". Den är perfektion.3 filmer

Hej!

Igår vart det rätt så sent. Först var jag på en studentmottagning i Nacka och sen åkte jag hem till en kompis och efter det gick vi ut på F12. Rolig kväll.

Idag har jag varit på IKEA. Inhandlade endast några handdukar och ett överkast och nya påslakan. Hade tänkt handla en säng eftersom jag sover i en fruktansvärt oskön säng, men det var så mycket människor vid sängdelen så jag hoppas på mindre kö om jag åker dit imorgon när dem öppnar.

Håller på att fixa och trixa hemma i lägenheten, men tänkte mysa framför en film ikväll. Här kommer tre filmer jag såg för ett tag sen som var väldigt bra:


Några filmtips!

Ha en trevlig kväll!
/Kram

Några härliga restauranger.

Äta:

Vasastan:

Tennstopet, Dalagatan 50.
Min absoluta favorit restaurang i Stockholm. Så mycket bra minnen där ifrån och deras pyttipanna är gudomliskt god 

Bagpipers inn, Rörstrandsgatan 21.
Jag älskar att gå till bagpipers en kall höst dag och antingen stanna i den Skottländska delen eller gå ner för trappan till den Australienska delen och köpa Australiensk-öl och tänka tillbaks på gamla minnen. Otroligt jättestor men god Fish&Chips, som man bör dela på två och beställa en extra sås. Himmelskt!

Paname, Hagagatan 5.
Paname som är ett franskt slangord för Paris är så franskt som Stockholm kan bli. Med fransk personal och härligt bemötande trivs jag som fisken i vattnet där.

Kungsholmen:

Mäster Anders, Pipersgatan 1.
Åh, mäster Anders är bara sådär fantastiskt underbart ställe. Jag vill aldrig gå därifrån utan sitta och dricka öl och umgås hela kvällen, helt underbart. Prova gärna deras hamburgaretallrik med en Indianviken öl.

AG's, Kronobergsgatan 37.
Jag hara bara ätit några få tapas på AG's, men det är så otroligt mysigt och kvaliten på både inredningen och maten speglar hela stället. Så värt att gå dit.

 

Söder:

Morfar Ginko, Swedenborgsgatan 13.

Morfar Ginkos musslor tycker jag är supergoda! Men framför allt gillar jag morfar ginko för att dem har en supermysig innergård med lampor i olika färger också att man kan spela pinngis på tisdagar där. Bra ställe!

Hjördis, Borgmästargatan 7.

Deras underbara inredning och atmosfär är helt otrolig, jag älskar hjördis. Deras råbiff och gnocci är helt fantastisk. Tyvärr har dem bytt ägare så vi får se om det kommer fortstta vara lika bra.


saknar

Det känns som det var mycket sorgliga saker som hände förra veckan och jag sänder alla mina varmaste tankar till er jag vet inte mår så bra just nu.

Mitt liv känns också lite upp och ner då min bästa vän funderar på flytta. Något jag trodde jag var van vid att höra, men som faktiskt får mig på riktigt att känna mig tom, skulle gå sönder av saknad, men jag vet att det skulle få den personen att må bäst, så då måste jag unna den det och innerst inne tror jag att det förmodligen är rätt val så jag får sluta tänka egoistiskt och istället njuta av tiden tillsammans.

Ett helt annat problem är att det dyker ständigt upp en person i mina drömmar och mina drömmar känns otroligt verkliga. Kanske beror det på min dåliga "Feng Shui" jag har mitt rum, men jag vill inte att du ockuperar mina drömmar längre. Vad är det för tecken? Väljer man själv vad man vill drömma om, eller varför har man ständigt upprepande drömmar som man inte alls vill drömma?

Så istället för mina tråkiga verklighets realiteter drömmer vi oss bort till "the land down under" och saknar vårt hus med inga möbler, men med en fantastisk uteplats. Måndagar på Rotary-klubben, då jag alltid fick Baci Perguina godis, ölhäng på stranden och härliga varma nätter. Jag saknar Perth och längtar efter att få åka på semester och träffa dem finaste hundarna, Tammy och dem andra och göra dem sakerna jag faktiskt har saknat något enormt.Viktiga ord:

-Ta hand om varandra, var snälla mot varandra-

/Desirée

RSS 2.0