När livet stannar

Det här inlägget kommer inte vara ett "pick me up" inlägg, utan ett inlägg då man inser att livet verkligen är skört.

Jag hade det jättebra i Franska alperna fram tills i fredags då mitt "au-pair barn" som jag tog hand om förra året blev jättesjuk.

På morgonen vid frukosten hade hon jättehög feber och hon andades konstigt. Så hennes mamma åkte med henne till doktorn där dem fick besked att hon var påväg att få lunginflammation. Så hon fick medicin och var hemma och kurerade sig. Vid 4-tiden då jag skulle lämna alperna gick jag upp för att säga hejdå och insåg att hon såg så sjuk och tanig ut och jag såg två stycken blåmärken under ögat. Tårarna föll, men jag visste inte riktigt varför eftersom hon skulle bli frisk nu när hon fått medicinen.

Jag berättade om blåmärkerna och sa hejdå till alla nära och kära och tog min packning och satte mig på bussen.

Jag hörde ingenting från alperna och trodde allt hade gått bra och att hon mådde bättre på sin två-års dag. När jag klev av flyget på arlanda fick jag de dåliga nyheterna. Hon hade fått åka in akut kvällen innan och låg nu i koma  på sjukhuset. Tydligen är det en bakterie som heter "meningokocker" som ger blodförgiftning och hjärnhinneinflammation.

Det har varit en otroligt tuff helg, då tårarna kommer från ingenstans och rastlösheten av att inte vara där och bara vänta på ett besked. Ska hon överleva eller vad kommer hända?

Hon är fortfarande mycket dålig, men hon har överlevt och än så länge har dem inte hittat kroniskt fel efter hjärnscannen och det gör mig så otroligt lycklig. Hon är så duktig och så stark och jag tänker på henne konstant. 

Det jag vill säga med det här inlägget är att vi måste ta vara på varandra. Ge varandra komplimanger, säga till personer vi tycker om att vi verkligen tycker om dem. För jag insåg verkligen i helgen hur fort livet stannar när det annars vardagligen går på rutin. 

 

Du är det bästa som finns <3.

Kommentarer
Postat av: Rinki

Usch vad hemskt :( det är rent utsagt skit när barn ska behöva gå igenom sådant där. Jag hoppas verkligen att hon snart blir bättre!Kram på dig!

2012-01-16 @ 22:03:54
URL: http://rhulth.wordpress.com
Postat av: JOANNA

Oj, hoppa verkligen hon blir bättre!!

2012-01-17 @ 07:17:52
URL: http://joannalicious.blogg.se/
Postat av: Anonym

fin blogg

följ gärna min på bloggving så gör jag det samma

http://mosansliv.blogg.se/ är min ses

2012-01-17 @ 09:12:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0