Dreaming on a friday evening

Just nu har jag tagit en varm dusch, satt på mig min töntiga onepiece, väntar på sällskap och sen är det dags för fredagsmys. Jag känner mig så liten och tanig just nu, har något knäppt virus i min kropp som tar musten ur mig. Jag hoppas att nästa vecka kunna vara mig själv igen, mera glad och positiv och gärna mer energi.

Här är några resemål jag drömmer om när vardagen är tråkig och grå. Ställen jag vill besöka innan detta året är slut.


Edinburgh:

Jag har aldrigt varit i Skottland, men jag tror staden är liten och pittoresk och att det finns en massa härliga små barer där man hör människor skratta. Jag tror att husen är små och söta med små torn på toppen och om man åker en bit utanför staden så kan man ha mysiga picknicar vid stora slott.

Galway:En till Engelsk ö, Irland.
Oj vad jag har drömt om denna plats. Kanske har jag för mycket förväntningar av att åka till Galway. Men jag ser framför mig ett halvtaskigt klimat, med alldeles för mycket blåst och kyla, men att i kärnan vaggas ön av all kärlek. Jag tycker att dem Irländare jag ha träffat har varit så underbara och roliga. Det kan hända att dem dricker för mycket, men jag tror att alla barer har live-trubadurer och god öl med tokhärlig stämning.
Att det finns underbara små bed&breakfast som man kan mysa på och att även Galway är en härlig stad att promenera runt i.

Korsika:Korsika som tillhör Frankrike, men som alla säger är ett "eget" land. Jag har inte hört en person åka till Korsika och varit missnöjd. Personer som jag har träffat som åkt dit, när dem kommer hem igen är dem helt lyriska. Så Korsikas hemlighet vill jag veta.

Marrakesch:


Åh vad jag vill åka till Marrakesch. Bo i en fin ryad med en pool och härliga solstolar på taket. Läsa böcker, dricka marockanskt té, dricka drinkar, äta goda middagar och härliga stora frukostar. Pruta på alla souker och bara njuta av pulsen av nord Afrika.

Australien:


Jag vill åka tillbaks till Perth och unna mig en semester. Åka till Monkey Mia och få träffa och bada med delfinerna. Åka till rottnes island och ner till margeret river. Samtidigt om jag åker tillbaks till Perth är det värt att ta en vecka i Melbourna och även i Sydney. Åh vad jag saknar Perth nu när jag tänker på det.

Lite små tips på resemål.

Trevlig helg,
Kram Desirée

När livet stannar

Det här inlägget kommer inte vara ett "pick me up" inlägg, utan ett inlägg då man inser att livet verkligen är skört.

Jag hade det jättebra i Franska alperna fram tills i fredags då mitt "au-pair barn" som jag tog hand om förra året blev jättesjuk.

På morgonen vid frukosten hade hon jättehög feber och hon andades konstigt. Så hennes mamma åkte med henne till doktorn där dem fick besked att hon var påväg att få lunginflammation. Så hon fick medicin och var hemma och kurerade sig. Vid 4-tiden då jag skulle lämna alperna gick jag upp för att säga hejdå och insåg att hon såg så sjuk och tanig ut och jag såg två stycken blåmärken under ögat. Tårarna föll, men jag visste inte riktigt varför eftersom hon skulle bli frisk nu när hon fått medicinen.

Jag berättade om blåmärkerna och sa hejdå till alla nära och kära och tog min packning och satte mig på bussen.

Jag hörde ingenting från alperna och trodde allt hade gått bra och att hon mådde bättre på sin två-års dag. När jag klev av flyget på arlanda fick jag de dåliga nyheterna. Hon hade fått åka in akut kvällen innan och låg nu i koma  på sjukhuset. Tydligen är det en bakterie som heter "meningokocker" som ger blodförgiftning och hjärnhinneinflammation.

Det har varit en otroligt tuff helg, då tårarna kommer från ingenstans och rastlösheten av att inte vara där och bara vänta på ett besked. Ska hon överleva eller vad kommer hända?

Hon är fortfarande mycket dålig, men hon har överlevt och än så länge har dem inte hittat kroniskt fel efter hjärnscannen och det gör mig så otroligt lycklig. Hon är så duktig och så stark och jag tänker på henne konstant. 

Det jag vill säga med det här inlägget är att vi måste ta vara på varandra. Ge varandra komplimanger, säga till personer vi tycker om att vi verkligen tycker om dem. För jag insåg verkligen i helgen hur fort livet stannar när det annars vardagligen går på rutin. 

 

Du är det bästa som finns <3.

RSS 2.0