Happy Valentine's Day

Glad alla hjärtans dag!
Hoppas ni haft en härlig och kärleksfull dag med nära och kära.

Min kväll spenderades på "Mäster Anders" tillsammans med en bästa vän och sedan avslutades den framför tv:n med choklad, vatten och project runway.

Här kommer några foton från i onsdags förra veckan då jag och en kompis var på invigningen av den nya tidningen nya rum som våran kompis jobbar på. Roligt med vardagskvällar när man förtränger verkligheten av att man har så roligt och sedan när man tittar på klockan så har timmarna försvunnit, något som inte alltid sker så ofta på vardagskvällar under vintersäsongen..


Tidningen, mycket bra tycker jag.

Två underbara tjejer som jag bodde med tillsammans i Oz.

Kvällen nästan slut.


Nu längtar sängen. Bon nuit fina läsare!

Grattis på födelsedagen min underbara vän

Idag fyller min bästa kompis Gro år och igår firades det med kakkalas och trevligt sällskap och idag firar vi det med middag och drinkar.


Gro är en fantastisk underbar vän och jag tror inte hon förstår hur mycket hon betyder för mig. Vi började plugga tillsammans på berghs school of communication och om det är något jag är tacksam över idag så är det att jag träffade Gro.
Jag älskade våra kvällar tillsammans, om det var något jag gjorde mycket på berghs, så var det att festa, men dem stunderna jag uppskattade mest var mina och Gros myskvällar, då jag tog med mig en Ben&Jerrys och Gro hade läsken och filmen och vi myste, pratade och tittade på film.

Ett halvår senare flyttade vi till Australien och då bodde vi ihop med två andra tjejer och Gro var alltid en sådan tryggande famn i min "oroliga" tillvaro i "the land down under". Så mycket roliga, jobbiga och intressanta händelser vi tillbringade tillsammans och hur mycket vår vänskap växte.

Gro har fantastiska egenskaper. Hon är snäll, positiv, glad, rolig och framförallt sänder hon ut ett "omedvetet" lugn som gör att alla tillfällen, oavsett om dem är planerade eller oplanerade blir trevliga och mysiga. Hon lyssnar, bidrar och stöttar och hon finns alltid där, när man känner sig glad, ledsen, förvirrad eller bara behöver ett råd, så finns hon där för mig.
Gro är en otroligt okomplicerad person som har ett hjärta av guld.


Grattis på födelsedagen finaste vän!

Sophia Grace, I'm litterally your biggest fan.

Den här tjejen är så fantastiskt underbar. Hon piggar upp morgontrötta bittra morgnar med skratt.Så karismatisk och underhållande.

I said maybe, you're gonna be the one that saves me?

Ni vet den där känslan när man känner sig så där riktigt ensam. Man promenerar runt i stan och ser uteserveringar, restauranger och caféer fullproppade av människor som sitter och äter, dricker och skrattar. När det känns som om alla runt omkring en har ett mycket bättre liv än en själv och man frågar sig själv varför sitter inte jag där med vänner och dricker rosé? Varför är jag ensam?

Oftast tror jag att det är självvalt, men för några år sedan i januari när jag bodde i Australien, så kände jag mig så fruktansvärt ensam och utanför och det ska jag berätta för er nu.

Det var sådär riktigt varmt, över 40 grader och jag hade några dagar tidigare sagt upp mig från mitt jobb. Jag älskade att jobba på restaurangen, men det blev för mycket. Alla dessa 15 timmars pass, ingen uppskattning och all skit som jag fick ta. Jag hade fått nog. Dessvärre kändes det som jag tappade mig själv, jag hade inget kvar.

Min bästa kompis hade åkt hem till Sverige och min ända Australienska vän undvek mig för att jag satte restaurangen i sticket, så jag kände mig så ensam.
Jag hade precis kommit hem från en eftermiddagspromenad och bestämde mig för att ta bussen ner till havet och sedan hyra film och åka hem och ta en lugn kväll. Väl framme vid busstationen ringer min mobil och min ena rumskamrat frågar om jag har lust att följa med henne på ett nytt ställe i en förort där jag hade bott tidigare. Självklart ville jag följa med, äntligen lite kul som kunde dämpa min ensamast i världen känsla?

Efter att ha stått i kö i över en halvtimme i 40 graders värme, hade oturligt nog min festpepp försvunnit. Väl inne på klubben blev jag serverad rom och cola av min kompis pojkvän och när jag precis lyckats få i mig hela och skulle köpa mig en egen drink så kom det en ny, och så fortsatte det.
Min rumskompis och hennes pojkvän var lite oense under kvällen, men efter några drinkar släppte spänningen och det kändes med trivsamt än innan. Dem smet iväg men innan dem gick så presenterade min kompis pojkvän mig för en kille.

Jag kommer ihåg honom än idag. En välklädd Australiensk kille med skjorta och mörkbrunt hår. Han var snygg och kändes mer västerländsk än surf Australiensk. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och han fick mig att skratta och släppa min ångest för en stund. Mina vänner kom tillbaks och började hysteriskt skratta över att jag fortfarande satt och pratade med den främmande killen som satt bredvid oss som jag under hela våran pratstund trodde var min kompis pojkväns kompis.

Dem berättade för mig att dem skulle gå på efterfest och frågade om jag ville följa med, men jag kände inte alls för det utan kramade dem hejdå och log och önskade dem en härlig kväll. Efter det sa jag hejdå till killen med den fina ljusblå skjortan och lämnade klubben. Väl utanför klubben var taxikön lång. Jag tog fram en cigarett och njöt över hur varmt men hur otroligt behaglig värmen var under natten, då plötsligt killen med den ljusblå skjortan knackar mig på ryggen. Han ger mig en lapp och säger; "hope I see you again" och går bort mot sina kompisar. Jag hoppar in i en taxi och öppnar lappen där det står: (It was a pleasure meeting you, James) och hans nummer.

Dagen efter var Australiens mest älskvärda dag, nämligen Australia day och min näst sista dag på andra sidan jordklotet. Jag hade fått några otydliga inbjudningar till kvällen, men kände inombords att jag hade gett upp hoppet om Australien och hade inte kraften till att klättra upp utan den kvällen runt alla fyrverkerier stod en ensam tjej och tittade ut över havet planerade att köpa en fygbiljett dagen efter som kunde ta henne hem...


Det jag ville få fram med detta minne är att jag tror alltid att man har ett val i livet. Vad hade hänt om jag ringt upp det numret jag fick, hur skulle mitt liv se ut idag om jag bara inte hade gett upp? Kan en ända person förändra ens värld när det känns som den rasar?RSS 2.0