Alperna

För två år sedan gjorde jag en skidsäsong i Franska alperna. Det är fortfarande något av det bästa och kanske den mest värdefulla tiden under så kort period jag någonsin haft.  I början när jag kom ner så kände jag mig väldigt malplacé eftersom jag kom från Stockholm och inte hade åkt så mycket skidor innan. Jag hade inte heller de tuffa balla färgglada skidklälderna och var framför allt inget fan över att stå i liftkön kl 8.50 och äta lunchen i liften.
 
För mig var det ett byte av livstil att gå på afterski i skidkläder, knappt sminka sig, sporta mer än man sov och gemenskapen man fick tillsammans. Man var aldrig ensam och alla tyckte om alla. Man var ute jämt, jämt, jämt och man kunde gå ut själv eftersom det endast fanns tre ställen så man möttes upp på barerna.
 
Jag älskade att det alltid fanns något att fira, att alla alltid var så glada och känslan av att vakna upp på morgenen och vara sådär otroligt lycklig.  Man var omringade av olika kulturer, hundar sprang runt överallt i byn och så fort man gick utanför dörren träffade man någon man kände.
 
Så fort snön lägger sig i Stockholm börjar jag lltid drömma om Frankrike och tiden i alperna. Jag uppskattar snön och kylan på ett helt annat sätt än jag gjorde innan och längtan efter att stå på skidor och sväva ner för backarna är enorm.
 
Jag skulle rekomender vem som helst att åka på en säsong, för det är om något en upplevelse i livet.
 
 
 

RSS 2.0