One Day

I somras läste jag boken "One day" skriven av David Nicholls.You can live your whole life not realizing that what you're looking for is right in front of you.” .

Jag tyckte fruktansvärt mycket om boken för att jag själv på många sätt kunde relatera till boken och karaktärerna.
Boken följer två personer Dexter och Emma. Efter examensfesten följer Dexter med Emma hem. Det är slutet på studentlivet och det "nya" livet börjar. Det är den 15 juli 1988 då Emma och Dexters histora tar sin början. Natten tillsammans i Emmas studentrum där de ligger vakna under natten. Pratar, skrattar, kysser varandra och sover tillsammans.

“This is where it all begins. Everything starts here, today.” 

 I boken får man följa deras vänskap under 20 års tid alltid den 15 juli år efter år. Hur Dexter den välbärgade killen med otroligt bra självförtroende, lever livet, reser runt, träffar mängder av kvinnor och tänker inte på framtiden. Emma en vanlig medelklass tjej med otroligt lågt självförtroende med författardrömmar jobbar och sliter på en mexikansk restaurang och känner sig extremt ostimulerad och missnöjd med sig själv. Hur sedan Emma tar tag i sitt liv och Dexter hamnar i media branschen där han tar alldeles för mycket droger och dricker på tok för mycket.
Deras vänskap växter, tar slut och blommar upp igen, hur dem två tillsammans alltid hittar tillbaks till varandra och även hur mycket dem faktiskt betyder för varandra.

So - whatever happened to you?'
'Life. Life happened.”

En otroligt fin historia och det som jag verkligen älskar med boken är att varenda person som lever och andas har en historia, och jag personligen älskar att läsa och se dokumentärer om människor för ingen historia är lik någon annans.I helgen tänker jag gå och se den här filmen på bio, jag hoppas jag tycker den är likabra som boken.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0