Oktober

Förra året vid den här tidpunkten, jobbade jag på en konferens anläggning, åt inga kolhydrather förutom nån gång på helgerna. Umgicks väldigt mycket med Emilie och co, där det ofta var mysiga tillställningar på helgerna, jag var olyckligt kär, längtade till alperna, gick på mysiga höstpromenader på djurgården med Fredrick, hälsade på min kusin i Hjo där det bakade cupcakes och myste på olika cafén. Fick också reda på att min morbror inte hade lång tid kvar i livet, vilket gjorde mig mycket ledsen och sorgsen.
I år jobbar jag i finansvärlden, klär mig endast i svart, drömmer om ett par högklackade skor, längtar till resan till Paris. Deppar över mörkret, drömmer om Frankrike, letar nya spännande ställen i Stockholm, drömmer om att finna kärleken, tittar mycket på film, umgås med min bästa vän som förgyller min vardag något enormt.

Lite då, lite nu.

höstkväll i oktober

I lördags var jag på en jättetrevlig födelsedagsfest hos min fina vän Linda som fyllde 21 år. Det bjöds på otroliga Canapéer, champagne, vin och frågesport. En riktigt härlig kväll och mysigt när jag får möjlighet att träffa mina gamla arbetskamrater som alltid sprider så mycket glädje i mitt liv.
Här kommer några foton från i lördags, då jag faktiskt lyckades få med mig kameran.
FödelsedagsbarnetEn trött jag!

Nu ska jag krypa ner under täcket!

Vi hörs imorgon,
Sov Gott
Puss

One Day

I somras läste jag boken "One day" skriven av David Nicholls.You can live your whole life not realizing that what you're looking for is right in front of you.” .

Jag tyckte fruktansvärt mycket om boken för att jag själv på många sätt kunde relatera till boken och karaktärerna.
Boken följer två personer Dexter och Emma. Efter examensfesten följer Dexter med Emma hem. Det är slutet på studentlivet och det "nya" livet börjar. Det är den 15 juli 1988 då Emma och Dexters histora tar sin början. Natten tillsammans i Emmas studentrum där de ligger vakna under natten. Pratar, skrattar, kysser varandra och sover tillsammans.

“This is where it all begins. Everything starts here, today.” 

 I boken får man följa deras vänskap under 20 års tid alltid den 15 juli år efter år. Hur Dexter den välbärgade killen med otroligt bra självförtroende, lever livet, reser runt, träffar mängder av kvinnor och tänker inte på framtiden. Emma en vanlig medelklass tjej med otroligt lågt självförtroende med författardrömmar jobbar och sliter på en mexikansk restaurang och känner sig extremt ostimulerad och missnöjd med sig själv. Hur sedan Emma tar tag i sitt liv och Dexter hamnar i media branschen där han tar alldeles för mycket droger och dricker på tok för mycket.
Deras vänskap växter, tar slut och blommar upp igen, hur dem två tillsammans alltid hittar tillbaks till varandra och även hur mycket dem faktiskt betyder för varandra.

So - whatever happened to you?'
'Life. Life happened.”

En otroligt fin historia och det som jag verkligen älskar med boken är att varenda person som lever och andas har en historia, och jag personligen älskar att läsa och se dokumentärer om människor för ingen historia är lik någon annans.I helgen tänker jag gå och se den här filmen på bio, jag hoppas jag tycker den är likabra som boken.


What's your inspiration?

Det går inte att beskriva med ord hur mycket jag älskar min bästa vän. Jag vet ingen jag skrattar så mycket med på en dag, som jag alltid kan känna mig hemma med och som jag värderar exakt samma åsikter med. Den här helgen har varit så mysig, trots att jag har ett jätteroligt men otroligt krävande fritidssyssla med så har jag fått ut så mycket av denär helgen.

What inspires you?
Igårkväll tittade vi på filmen "the september issue", jag har sett den två gånger tidiigare, men igår kände jag att jag kunde sätta mig in i filmen otroligt mycket. Kanske inte precis "fashion", men kreativa yrken brinner jag verkligen för. Känner att det är något jag ska jobba med i framtiden och jag känner en sådan stark längtan efter att jobba utomlands, så det är verkligen mitt mål.

En person jag avgudar är Grace Coddington, jag vet inte som mycket om henne, men hennes arbete är magisk. Hon har jobbat på Vogue i nästan 50 år och hon brinner för sitt yrke och hon är så begåvad. När man ser på hennes drömliknande, romantiska foton blir man varm innombords. A true inspiration!

mind blowing


Din stora varma hand i min hand
I detta ögonblick valde du min.

Dina läppar nuddar mina
om denna stund kunde vara förevigt.

mörka gator tomma gränder
upplysta fönster, liv och rörelse.

Snötäckta gatar, isiga fläckar
vi promenerar
Just nu är det bara du och jag.

Fötter mot fötter
arm mot arm
närhet, värme
du.

När jag vaknar är det borta.Photo: Gunnar Smoliansky. Hans ex fru Stina.

RSS 2.0