autumn

Idag när jag satte mig på bussen och lämnade stan för att ta mig hem till orten, kände jag mörkrets täcke och höstens närhet. Löven faller och dagarna blir kortare. Jag tänkte tillbaks på våren och sommaren och hur mycket som känns så rätt just nu. Sommaren har varit "magisk", även om det är ett starkt ord, så är det de den har varit. Så mycket skratt så mycket kärlek, så fina ord och så underbara vänner. Nu när jag ligger i min säng och hör dropparna smattra mot fönsterrutan, så ser jag fram emot en höst fylld av glädje, middagar, vinkvällar och kanske en och en annan härlig höstträff ute i skärgården.
Så även om det är lite tufft att sommaren är slut, så längtar jag förbaskat mycket efter att få sätta på mig kängorna, halsduken, vantarna och en härlig kappa och senare äntligen få hoppa i skidorna och susa ner för backarna.Tre kort som jag hann ta innan kamerans batteri laddades ur, ute på Dalarö!

värmande ord


Miss your laugh and smile, come back soon please?

Hotel Chelsea


Det finns en stad som gör mig galen, en stad som de flesta jag känner har besökt, en stad som är fylld av energi och happenings. Alla upplever olika och alla älskar det.. New York, jag måste dit. För mig är shoppingen inte det som lockar, det är konsten. Jag vill uppleva olika människor, se nya saker. Gå i brooklyn, kanske bo i willamsburg, dricka latte och njuta av att vara ingen i denna enorma stad.

Men framför allt så vill jag bo några nätter på Hotel Chelsea, en dröm som skulle gå i uppfyllelse. I början av sommaren läste jag ut boken "Just kids" en sann historia om hur Patti Smith och hennes själsfrände "Robert Mapplethorpe" kämpade efter framgång. I större delen utav boken bor dem på Hotel Chelsea som under den perioden var en plats där musiker, konstnärer (esteter) av olika slag höll till. Dem utbytte tankar, hjälpte varandra och framförallt så stöttade dem varandra.

När jag läste boken kunde jag stundvis känna mig lite smått avundsjuk på 70-talets spontanitet. Hur enkelt dem levde livet och hur mycket dem fick kämpa. Hur speciella alla individer var, ingen var sig lik och vilken smärta, lycka och kärlek de fick uppleva tillsammans. Så jag hoppas inom en snar framtid jag kan få besöka de kända Hotel Chelsea där personer som Patti Smith, Robert Mapplethorpe, Janis Joplin, Leonard Cohen, Bob Dylan, Salvador Dalí, Edith Piaf, Joni Mitchell, Jimi Hendrix, William S. Burroghs mfl, mfl har tillbringat stora delar utav sina liv.

Bob Dylan, hans låt Sara.
I can still hear the sounds of those Methodist bells
I'd taken the cure and had just gotten through
Staying up for day in the Chelsea Hotel
Writing "Sad-Eyed Lady of the Lowlands" for you.

Leonard Cohen, hans låt Chelsea Hotel.
I remember you well in the Chelsea Hotel
you were talking so brave and so sweet
giving me head on the unmade bed
while the limousines wait in the street
Those were the reasons and that was New York


stockholm

Idag har varit en riktig stockholmsdag för mig. En lyckad dag, då jag bara känner att jag lever. Imorse sov jag ut och låg kvar i sängen och läste tills jag kände att jag var tvungen att kliva upp, sedan tog jag mig in till stan och mötte upp en kompis. Vi gick på bio och såg filmen "kyss mig" handlar om en kärlekshistoria mellan två tjejer. Den var så vacker, passionerad och otroligt bra filmad. Än utav de bättre filmer jag sätt på länge.

Sedan begav vi oss till en liten bistro som heter Glenn miller café. Vilket var hur underbart som helst. Ett trångt litet hål i väggen med härlig fransk mat, en jazzkvartett och pastisse. Kvällen blev fulländad, och när vi stod där och lyssnade på bandet så tänkte jag, stockholm är faktiskt inte så dumt ändå.


Paris

Mitt lilla frankrike
Jag älskar allt jag ser och hör.
Nu satsar jag, om två år då är Paris mitt hem.
Då kommer jag strosa runt kring gatorna i Marais.
Promenera under körsbärsträden.
Hångla under eifelltornet
gå på louvren och andra gallerier.

Jag längtar till att flytta till mitt Frankrike.

festligt

Har precis lagat en helt otroligt god spaghetti och köttfärsås hemma och nu är jag mätt och supertrött, ni vet så där jobbigt trött. När man inte ens orkar resa sig ur sängen trött. Senaste tiden har mitt schema gått i ett. Det har varit middagar, jobb, härliga vinkvällar, roadtrips, m.m. Så idag ska jag bara mysa hemma, städa lite och sen göra efterrätt och sätta på någon gammal film.

Här kommer lite bilder från min födelsedag.

Vi lekte fångarna på fortet där vi hade olika uppdrag. Här skulle man hitta bokstäver.

På alla prognoser stod det att det skulle regna, men vi hade tur riktigt tur. Stor sol hela dagen.


Sen var det dags för ett besök hos faderfara.


Vissa kallar den farsta soffa, jag säger att den är Retro


presentöppning.


Sen startade kräftskivan. Åh vad trevligt det var, med en massa sång och skratt!

Dagen efter var vi mycket trötta, men vi hann med en fisketur, en båttur med avstigning så vi kunde hoppa ifrån en klippa, även brunch och på kvällen åkte vi till en bistro och åt en utsökt middag.


sen åkte sällskapen tillbaks till landet och jag tillbaks till stan.

En otroligt fantastisk helg.

kärlek

Just i detta nu vill jag dela med mig utav just dig. För i mitt liv så finns det bara en som du. Du är min själsfrände, min andra hälft. Som tänker och andas precis som jag. Vi är två rotlösa själar som siktar högt och alltid vill mer. Så när vi inte är med varandra så på något sätt så upplever vi samma saker på varsitt håll. Vi går alltid hand i hand vart vi än är.

 

Jag vet att du älskar mig för den jag är, jag kan säga klumpiga kommentarer, skratta för högt, bli kissnödig på olämpliga platser, men du håller dig alltid tätt intill mig. Din ärlighet och din rättvisa ger mig en sådan stor respekt för dig. Jag älskar dig så ofattbart mycket, du är min ögonsten, min livsglädje och du ger mig så mycket lycka i livet.

 

Bara att sitta där mitt i city på en betongklump och lyssna på musik och sjunga med, det är du och jag. Även om livet inte alltid går vår väg, tillsammans ihop representerar vi lycka.

 

Jag ser mig själv med dig livet ut, jag klarar mig inte utan dig. Jag är evigt tacksam för oss, och vår historia är speciell, kanske inte för andra, men du gör så att mitt hjärta slår!

 

 

 


RSS 2.0