The Artist is present!

Jag är återigen tillbaka på bloggen, i hopp om att bli en bättre bloggare. Det har hänt otroligt mycket sen sist jag bloggat. Den stora nyheten är att jag varit 10 dagar i Frankrike och haft den bästa semestern på länge. Det var lycka på högsta nivå. I nästa inlägg ska jag dela med mig av en del godbitar.

Tillbaks på rutin i Stockholm och idag var jag på Bonniers konsthall ch såg filmen "The Artist is present" med Marina Abramovic. Den var fantastisk bra och jag grät mig igenom filmen.
Marina Abramovic är en konstnär som utgår från sin kropp. Hon kallar sig själv "Grandmother of performance art".

Dokumentären vi såg handlade om hennes senaste utställning som ställdes ut på Moma 2010, då hon satt på en stol och så fick besökarna sätta sig mittemot henne och bara titta på varandra. Inte prata eller beröra. Det var så fascinerande att se reaktionerna. Hur hon blir deras egen spegelbild. Den här dokumentären kommer visas på tv:n i augusti. Ni måste se den.


För er som har sett Sex and the city, säsong 6 när hon och Petrovski ska titta på en utställning med en konstnär som har byggt ett hem öppet. Där hon sov, duscha, gick på toaletten, träna m.m. Det var hennes utställning.

Sov gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0