dina kontraster är dimmiga och jag börjar se klart.

Sitter på hotellet och har haft jättesvårt att sova inatt, så nu sitter jag här och surfar runt och filosoferar över livet. Snart beger jag mig till Milano, ska shoppa och strosa runt där idag.
Annas bilder: En dag i Briancon

De senaste månaderna här i Serre chevalier har varit så annorlunda från mitt vardagliga liv hemma. Jag saknar ofta mina vänner och mitt "storstads-liv", det kan vara konstiga saker som att köpa en latte på Gateau eller klädaffären monki. Cravings som dyker upp titt som tätt och som jag då bara vill ha.

Hur som helst så känner jag nu att jag trivs här så sjukt mycket. Även om tillvaron kan vara väldigt intensiv och att man knappt aldrig är ifred, så finns det så mycket kärlek och skratt här nere. Åka lift med någon man tycker om, susa ner för en skidbacke fort sitta på ett café uppe på berget och sola och dricka vin chaud, eller spela kort i en lägenhet och mysa med fina hundar. 
Kramar

schindlers list

Här i Serre har man alltid något att göra, har konstaterat att den lilla by jag bor i är extremt sportig. Det finns inte ett ända café här, eller det finns café/restauranger uppe på berget men inte nere i byn, det kan ibland störa mig, men istället för att lägga 3 Euro på kaffe lägger vi dom nu istället på badhallen dit vi går så ofta vi har tid. 

I söndags åkte jag längdskidor för första gången. Jag åkte klassiskt och det var så roligt. Jag hade diskuterat dagen med Anna och Anna och kommit fram till att jag inte skulle orka, men det var inte så farligt jobbigt utan en väldigt bekväm och givande sport. När Martha, Lotta, Erika och jag kom fram till nästa by mötte vi upp Hanna som kom med våra baguetter, pain au chocolate, thé och kaffe och så satt vi mot en husvägg och fikade och solade.
  
Igår hade jag och Sofia filmkväll hemma. Det var så skönt att bara vara hemma och slappa och titta på film. Vi såg Schindlers list och jag såg den i skolan när jag var 15 och visst tyckte jag att filmen gjort ett intryck på mig då men nu när jag såg den igår, såg jag den med helt nya ögon, men fy sjutton vad den är hemsk och att människor kan vara så onda, det är helt sjukt. 

Nu måste jag gå! Bisou

they are not you

Bilder från november

 

 

Det är fortfarande början utav säsongen, men nu börjar dagarna här nere gå på rutin. Bummare har gjort sina val utav vänner och många har även skaffat sig säsongskompisar nu.

 

Jag trivs här fantastiskt bra, men samtidigt är det väldigt mycket nytt och jag passar inte riktigt in här med en dålig åkning, fel kläder och förfinade kvälls-outfiter, men jag kör min egen grej här och har det för det mesta riktigt bra, men titt som tätt sätter sig en liten elak filur vid mitt öra och ifrågasätter min tillvaro. Det jag har kommit fram till är i alla fall att ta skidåkningen med en nypa salt. Jag ska ha det kul här, inte hetsa mig själv över att jag inte åker så bra som dom andra och fortsätta vara mig själv. Sen har jag även kommit fram till att jag ska skriva en memoar om mina observationer kring det skandinaviska skidmodet och trender.

 

Trenderna här i Serre Chevalier hos skandinaverna är:

  • Flanellskjortor
  • Stora färgglada skidkläder
  • Pösigt och baggie.
  • Man ska lära sig surfa
  • Gärna klättra också
  • Gilla hundar
  • Desto bättre du är på skidor, desto snyggare är du.

 

I torsdags var vi på ”farmen”, dit vi går varje torsdag på trubadurkväll. Hittills så måste jag säga att det har varit torrt och klämcheckt, men igår var det så grymt. Alla var där och vi hade så kul, det stod folk på alla borden och dansade järnet helt fantastiskt nice och igår vart jag helt slut då jag jobbade , fick skidlektion sedan bar av mot badhuset med erika efter jobbet, så idag blir det en lugn kväll.

 

Saknar er där hemma! puss


for you i wait

Just nu sitter jag på hotellet och gör ingenting. Känner mig trött i kropp och knopp, tror att jag möjligtvis håller på  att bli sjuk, så vila är prio nummer ett ikväll. 
Har det bra här, solen skiner ständigt här och uppe på berget kan man sitta med bara linne och sola och njuta av det fina vädret. Det är synd för åkningen är inte den bästa när det inte finns någon snö, men det är i alla fall soligt.

I söndags gick jag ut och åt på restaurang, det var så härligt att få äta en ordentlig tre rätters middag, med rödvin och avsluta en underbart trevlig kväll med en irish coffé.

Nu ska jag hem och sova, massa Bisou.

saknar er! 

and the tears come streaming down your face, when you lose something you can't replace.

saknar dig och du kommer alltid finnas i mitt hjärta för all framtid.  

alltid att älska dig!

Happy New Year!

Nyår var ännu en ny upplevelse. Jag jobbade nästan hela dagen och fick ta hand om alla barnen under nyårsmiddagen. Det var helt galet eftersom inga barn pratade svenska så kommunikationen gick inte jättebra, men jag är ändå nöjd över min insats.

Efter att middagen var klar här på hotellet gick vi hem till mig och förade lite sen bestämde jag mig för att träffa Guillume och hans franska kompisar på en klubb, medans alla svenskar begav sig till "grottan". Jag hade väldigt roligt och kvällen innefattade många kindpussar och hälsande på nya människor. 

På torsdag ska jag åka till Milano över dagen och gud så jag längtar, ska bli så roligt att komma dit och få känna lite storstads-puls. Jag längtar.

Hinner tyvärr inte skriva mer, måste ut i backen och sen jobba! Saknar verkligen er. Kramar 


Stal några bilder från Jockes facebook! 


RSS 2.0