Hotel Chelsea


Det finns en stad som gör mig galen, en stad som de flesta jag känner har besökt, en stad som är fylld av energi och happenings. Alla upplever olika och alla älskar det.. New York, jag måste dit. För mig är shoppingen inte det som lockar, det är konsten. Jag vill uppleva olika människor, se nya saker. Gå i brooklyn, kanske bo i willamsburg, dricka latte och njuta av att vara ingen i denna enorma stad.

Men framför allt så vill jag bo några nätter på Hotel Chelsea, en dröm som skulle gå i uppfyllelse. I början av sommaren läste jag ut boken "Just kids" en sann historia om hur Patti Smith och hennes själsfrände "Robert Mapplethorpe" kämpade efter framgång. I större delen utav boken bor dem på Hotel Chelsea som under den perioden var en plats där musiker, konstnärer (esteter) av olika slag höll till. Dem utbytte tankar, hjälpte varandra och framförallt så stöttade dem varandra.

När jag läste boken kunde jag stundvis känna mig lite smått avundsjuk på 70-talets spontanitet. Hur enkelt dem levde livet och hur mycket dem fick kämpa. Hur speciella alla individer var, ingen var sig lik och vilken smärta, lycka och kärlek de fick uppleva tillsammans. Så jag hoppas inom en snar framtid jag kan få besöka de kända Hotel Chelsea där personer som Patti Smith, Robert Mapplethorpe, Janis Joplin, Leonard Cohen, Bob Dylan, Salvador Dalí, Edith Piaf, Joni Mitchell, Jimi Hendrix, William S. Burroghs mfl, mfl har tillbringat stora delar utav sina liv.

Bob Dylan, hans låt Sara.
I can still hear the sounds of those Methodist bells
I'd taken the cure and had just gotten through
Staying up for day in the Chelsea Hotel
Writing "Sad-Eyed Lady of the Lowlands" for you.

Leonard Cohen, hans låt Chelsea Hotel.
I remember you well in the Chelsea Hotel
you were talking so brave and so sweet
giving me head on the unmade bed
while the limousines wait in the street
Those were the reasons and that was New York


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0